Om KunstPåOrø

 

KunstPåOrø er en forening for kunstnere på Orø, og vi rummer et bredt spekter heraf, med billedkunstnere, skulptører, keramikere, grafikere, fotografer, musikere og forfattere.

Vi startede som et åbent netværk i løbet af 2010, og initiativet blev rigtig godt modtaget af øens beboere såvel som dens gæster, selvom det tog os lidt tid at finde den rigtige form for det samarbejde vi tilstræbte med fuld suverænitet til den enkelte kunstner.

I begyndelsen af 2011 indledte vi det der skulle vise sig at blive et meget betydningsfuldt samarbejde med Hotel Orø Kro, hvor vi stadig kører et program med “Månedens Kunstner” i spiserestauranten, og også har en permanent fællesudstilling i salen.

Ligeledes arrangerer vi løbende koncerter, foredrag mv.

Vi var naturligvis også på banen under Regentparrets besøg d. 3. juni 2013, hvor vi havde arrangeret en særudstilling på kroen, og hvor Arne Katholm som vært introducerede Regenten for de enkelte kunstnere og deres billeder.

Vi har løbende udvidet aktiviteterne og var også med omkring opstarten af Kulturbeholderen, der senere har fået sin egen forening. Og vi har i 2013 fået etableret et udstillingsudvalg, ligesom vi i overensstemmelse med vedtægterne arbejder efter en bred formålsparagraf med Kunst + Natur + Kultur.

Hjemmesiden kan betragtes som en form for katalog, hvor hver enkelt kunstner præsenterer sig selv, sin verden og sin kunst, og vi arbejder også på en brochure og et trykt katalog.

Du kan læse vores vedtægter her.

Bestyrelsen
Formand: Steen B. Langvad
Sekretær: Arne Katholm
Kasserer: Bente Porsby
Revisor: Martin Bruggisser
Suppleant: Maja Søe Gustafson
Medlem: Siri Reiter

Udstillingsudvalg:
Maja Søe Gustafson
Ester Lena Blounsø
Siri Reiter

De enkelte kunstnere kan kontaktes via hjemmesiden.