Susanne Schjellerup

Susanne Schjellerup
Kratvej 73
4305 Orø
6116 0651
trold@post.tdcadsl.dk
sanneskeramikogglasvaerksted.dk
Interessen for keramik fik jeg i begyndelsen af 80-erne. Faktisk var det vist noget før, for min drøm som barn var at blive keramiker.

I 90-erne fik jeg tilbud om at starte på teknisk skole i Holbæk, på Kunsthåndværk og designlinjen. Og så var jeg solgt!

Jeg har gået til keramik i mange år hos Cilia Lassen som boede på Orø. Det resulterede også i nogle fine venskaber b.la med Lene Andersen og Annette Haagen.

Vi fik så meget blod på tanden at vi købte os en sprit ny keramikovn og startede et lille hobby værksted op. Der har vi haft rigtig mange gode timer sammen.

Men så kom dagen hvor stedet skulle sælges, og nu har jeg selv startet mit eget hobbyværksted hvor jeg laver: Glasperler, koldglas, og keramik. Og ja… så synger jeg også i et band der hedder Engle om Natten www.engleomnatten.dk 😊 Gå endelig ind og kig og lyt til vores musik!

Jeg behersker de fleste teknikker inden for keramikken.

Drejning og pladeteknik er mit foretrukne, men jeg holder også af at modellere f.eks. frøer og høns og så heksen Barbra. Barbra levede faktisk på Orø i 1700-tallet hvor hun hørte til ude på Hegnegården. Men det er en længere historie, som selvfølgelig følger med mine hekse! Store vaser, skåle og frugtfade, drejede krukker og skovfolk er også mit speciale. De fleste af mine ting er lavet i Stentøjsler, det giver en mulighed for at kunne stå ude.

Så er der Raku. Ja hvad er Raku? Raku er en gammel Japansk brændeteknik som jeg finder utrolig spændende. Raku er en måde at brænde keramik på. Raku betyder “rendyrket nydelse” eller “glædelige omstændigheder”. At eksperimentere med de forskellige farver og oxyder er utroligt interessant. At se forvandlingen på keramikken, når den kommer fra den varme ovn direkte ned i savsmulden, hvor emnerne reduceres hvorefter glasuren krakelerer, og den bare skærv bliver kulsort, og de skønneste farver opstår.

Hvilket fantastisk syn. Det er virkelig noget der kan gøre et indtryk på mig! Det er en langsommelig proces men Wauuu siger jeg bare! Modsat stentøj kan Raku ikke tåle frost, da det er meget porøst.

Ud over mit forløb på teknisk skole, hvor mine lærere Karin Sauer og Gunner Plander underviste, har jeg været på Bornholm på keramikkursus, hos Anla Glas ved Silkeborg, og hos glaskunstneren Janet i Kerteminde. Og så lige et weekendkursus på Samsø, også hos en glaskunstner. Disse fire steder arbejdede jeg med alt inden for koldglas – ja, det skulle lige prøves af, og jeg har stadigvæk glæden ved at arbejde i koldglas. Det opstod faktisk efter at vi tre tøser tog turen til Engelsholm i Jylland for at Annette og jeg kunne puste glas, og Lene kunne male. Det var rigtigt sjovt. Vi fik en masse flotte ting med hjem!

Sidst men ikke mindst har jeg givet mig i kast med at lave glasperler. Der fremstiller jeg de fineste perler der bliver til armbånd, halskæder m.m. Jeg holder også gerne et perlekursus for dig!

Men som sagt så har jeg fået lavet et lille hobbyværksted, så kom og kig! Jeg åbner gerne for dig hvis jeg er hjemme, du kan altid ringe i forvejen så du ikke går forgæves 😊