Yvonne Franck

Yvonne Franck
Strandboulevarden 7
2100 København Ø
2211 7487
yvonne.franck54@gmail.com
Jeg hedder Yvonne Emilie Franck, er socialrådgiver og konfliktmægler. Bor i Kbh sammen med min mand Ole. Jeg har i april 2011 åbnet et lille galleri her på Østerbro hvor jeg bor. Her vil jeg udstille egne værker, samt have skiftende udstillinger.

Jeg maler med akryl på lærred. Bruger sand, papir, metalfarver mv. Mine billeder er meget stemningsbestemte, og motiverne vidt forskellige, alt afhængig af hvor jeg er i mit liv lige nu. jeg er hele tiden søgende, vender dog ofte tilbage til motiver med mennesker/ansigter, motiver som jeg føler mig “hjemme” og godt tilpas i. Indimellem fremstår de lyse og poetiske, og ind imellem dunkle, eller klare og kølige.

Inspirationen til mine billeder får jeg igennem min dagligdag. Fuglebillederne blev feks. malet en sommer i vores sommerhus på ORØ, inspireret af det rige fugleliv der er i vores have. De fleste billeder har jeg malet på ekstra bredt lærred af god kvalitet og behøver derfor ikke indramning.

Jeg maler for det meste med acrylfarver, bruger sand, papirklip mv, for at opnå det ønskede motiv. Sandet gnides ind i acrylmalingen med spontane bevægelser, eller kommes på først som sandspartel, Jeg optegner/opstreger rids af tanken bag billedet, indimellem påsættes papirbilleder, klip mv. Jeg arbejder i flere tempi med malingen, og der er ofte mange lag. I det tørre sand gnides den våde maling med en våd svamp og/el. pensel. Det skal så tørre, hvorefter jeg gentager processen flere gange. Til sidst males, tegnes konjekturene op.

Det er sjældent, at billedet bliver helt som fastlagt fra start, der sker hele tiden udvikling under processen, og et billede kan snildt vare fra få dage til flere måneder, indtil jeg er tilfreds.